Betaalapp Revolut groeit razendsnel en heeft in de afgelopen vier maanden 16.000 bedrijven weten te strikken die gebruikmaken van de nieuwe zakelijke diensten.
CEO Nikolay Storonsky kwam met die cijfers tijdens een presentatie bij de LendIt Europe-conferentie in Londen afgelopen dinsdag.
Storonsky zei dat Revolut dagelijks 40 tot 50 bedrijven aan zich weet te binden en hoopt dat tempo op te voeren tot 100 bedrijven per dag. De twee jaar oude startup is in juni begonnen met business-accounts.
Het vanuit Londen opererende Revolut biedt een prepaid-card aan die is gelinkt aan een app waarmee mensen in meerdere valuta tegen lage kosten kunnen betalen en geld kunnen overmaken. Het bedrijf heeft zich inmiddels ook gestort op lenen en verzekeren. Storonsky zei tegen Business Insider dat het zijn ambitie is om een “wereldwijd alternatief voor banken” te worden.
Naast de zakelijke klanten blijft Revolut ook razendsnel ‘gewone’ klanten aan zich binden. Er komen dagelijks 3.000 tot 3.500 nieuwe accounts bij.
Storonsky zegt tegen Business Insider dat 60 procent van die nieuwe klanten van het Europese vasteland komen. De rest komt uit Groot-Brittannië, de thuismarkt van Revolut. Op gepaste afstand volgen Frankrijk, Spanje, Griekenland en Litouwen.
In Nederland is Revolut ook beschikbaar. De fintechstartup heeft Evert van der Hoorn (30) aangesteld als landenmanager en kantoorruimte gehuurd aan de Vijzelstraat in Amsterdam.
Lees daar hier meer over: Deze betaalapp die KLM-piloten al volop gebruiken, komt binnen enkele maanden officieel naar Nederland
De startup heeft internationaal nu 900.000 klanten en heeft sinds de oprichting al voor 5 miljard dollar aan transacties afgehandeld, zegt Storonsky. De app heeft 18.000 dagelijkse gebruikers en 600.000 klanten die er tenminste eens per maand gebruik van maken.
Revolut was eind vorig jaar gedwongen tijdelijk te stoppen met het uitgeven van nieuwe creditcards nadat een partner erachter kwam dat sommige kaarten buiten Europa werden uitgegeven. De startup investeert volgens Storonsky nu fors om de snelle groei te kunnen faciliteren.
Storonsky zegt dat de plannen van Revolut om ook betalingen en handelen in cryptomunten mogelijk te maken wat zijn vertraagd, maar dat de toepassing binnen "twee tot drie weken" wordt gelanceerd.
"Ik denk dat de binding veel groter wordt, omdat er grote vraag is naar bitcoin bij al onze klanten", zegt Storonsky over de nieuwe toepassing. "Ik word helemaal platgegooid met de vraag wanneer we cryptomunten gaan introduceren."
"Op dit moment is er een probleem bij het aankopen van cryptomunten. Je bankrekening, je creditcards en je identiteit moeten gecontroleerd worden. Dat kost tijd. Met Revolut hoeft dat allemaal niet. Je ziet je bitcoin gewoon verschijnen in je portemonnee voor vreemde valuta en dan kan je kopen en verkopen. Het is heel makkelijk."
Revolut wil begin 2018 uitbreiden naar de VS, Australië, Canada, Singapore en Hongkong, zegt Storonsky. De startup haalde in juni 50 miljoen pond (56 miljoen euro) op en werd toen gewaardeerd op 300 miljoen pond (336 miljoen euro).