Dat meldt de Britse krant The
Guardian
.

Het idee is afkomstig van een invloedrijke Italiaanse bankdirecteur en
wijnmaker, Gianni Zonin. Wijn- en hamproducenten zien hun omzet dalen door
de recessie.

Parmezaanse kazen
De Italiaanse bank Credito Emiliano heeft in het verleden honderdduizenden
Parmezaanse kazen opgeslagen in warenhuizen als onderpand. Per stuk zijn de
kazen ongeveer 350 euro waard.

Een gedroogde ham van 10 kilogram is na maanden rijpen enkele honderden euro’s
waard. Een fles van de Toscaanse wijn Brunello di Montalcino levert
eenzelfde bedrag op.

Industriebreed plan
"Dit is een geweldig idee, het heeft mijn zegen", zei minister van
Landbouw Luca Zaia, in een reactie.

Zonin ziet het liefst dat de Associatie van Italiaanse Banken een plan
lanceert voor de hele wijn-, ham- en kaasindustrie. Minister Zaia heeft
aangegeven het aan te kaarten bij zijn collega van Financiën.

Lees ook:

40
Kilo Italiaans goud om in te bijten

Parmezaanse
kaas moet uit Parma komen

Italianen
stelen vooral parmezaan

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl