De aandelenbeurs in Tokio is woensdag licht hoger gesloten. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die na afloop van de tweedaagse vergadering het monetaire beleid ongewijzigd liet.

Het besluit van de Japanse centrale bank was conform verwachting van economen. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 15.820,96 punten.

De Bank of Japan handhaafde tevens voor de vijfde vergadering op rij de verwachting dat de economie van het land een bescheiden herstel zal laten zien. Aan het bedrijvenfront stond Tokyo Steel Manufacturing in de belangstelling. Het aandeel van het Japanse staalbedrijf steeg 5 procent na publicatie van sterke kwartaalcijfers. Ook andere staalconcerns deden goede zaken.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten werden overwegend winsten geboekt. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,2 procent. In China bleef de beurs profiteren van het besluit van de Chinese centrale bank om voorafgaand aan het Chinese Nieuwjaar de krapte op de geldmarkt te bestrijden door meer liquiditeit in het systeem te pompen. De Shanghai Composite steeg zo’n 1,8 procent.

De Kospi in Seoul steeg 0,3 procent terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,2 procent in de min eindigde.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl