In het geheimzinnige Lab126 van Amazon wordt onder andere een draadloze slimme speaker ontwikkeld die reageert op spraakcommando’s.

Wat er precies gebeurt in Lab126 weten we niet, maar dat Amazon grootse plannen heeft is zeker. Meer dan 1600 leden van LinkedIn vermelden Lab126 als huidige werkgever, meldt Businessweek.

Diezelfde afdeling zou ook de nieuwe 3D-telefoon hebben ontwikkeld voor Amazon. Naar verwachting wordt deze telefoon later op woensdag aangekondigd. Naar verluid is Lab126 al 4 jaar aan het werk om de 3D-smartphone gereed te krijgen.

Het 3D-effect zal worden gecreëerd door 4 camera’s de beweging van het hoofd van de gebruiker te laten volgen. Of deze telefoon ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog maar de vraag. Tot nu toe lijkt het erop dat alleen de Amerikaanse telecomprovider AT&T de smartphone gaat uitbrengen.

Een ander project van de afdeling is een apparaat dat een ‘computerbeeld op elk oppervlak kan projecteren’. Ook zou Amazon werken aan een mobiel apparaat waarmee creditcards gelezen kunnen worden.

Businessweek stelt dat Lab126 ook al verantwoordelijk was voor Amazon Dash. Door zelf de barcodes van artikelen te scannen kun je een winkelmand vullen en de artikelen bestellen bij Amazon Fresh.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl