Amazon test de vijfde en de zesde generatie drones, die in de toekomst de pakketten van het bedrijf zouden kunnen bezorgen.

De volgende twee generaties worden op dit moment ontworpen, meldt Amazon in een brief (pdf) die topman Jeff Bezos deze week naar de aandeelhouders stuurde.

Hoewel Amazon niet zegt op welke termijn de drones pakketten kunnen gaan bezorgen, heeft Amazon nu wel duidelijk gemaakt dat het serieus is.

Efficiënter dan mensen

In een Amerikaans televisie-programma vertelde Bezos voor het eerst over de plannen om elektronische pakketbezorgers in te zetten. Na deze bekendmaking vroegen verschillende media zich af hoe serieus Amazon was over het plan.

Amazon wil pakketten sneller gaan bezorgen. Daarnaast zei Bezos eind 2012 dat het bezorgproces met de drones efficiënter zal verlopen dan wanneer er mensen ingezet worden.

Levering binnen een half uur

De onbemande vliegmachines kunnen pakketjes tot 2,3 kilo bezorgen in een straal van 16 kilometer rondom een distributiecentrum van Amazon. De bestellingen zouden dan volgens de topman binnen een half uur na de bestelling geleverd worden. Amazon moet nog wel toestemming krijgen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

Dit is niet de enige actie van Amazon om de bezorgtijden te verkorten. Het bedrijf bouwt bijvoorbeeld meer distributiecentra in de buurt van grote steden en zet robots in distributiecentra.

Lees ook

Jammer, maar dat Amazon-vliegtuigje dat pakjes bezorgt is een hoax

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl