Supermarktconcern Ahold voert een operatie uit waarbij het aandeel gesplitst wordt en beleggers een contant uitkering krijgen.

Ahold verkocht afgelopen jaar het belang van 60 procent in zijn Zweedse dochterbedrijf ICA voor 2,5 miljard euro. Een deel van dat geld wordt teruggesluisd naar aandeelhouders.

Vrijdag bracht Ahold details van een eerder aangekondigde splitsing van het aandeel, waarbij beleggers ook een bedrag in contanten ontvangen.

Aandelensplitsing Ahold

Ahold zal eind maart de eerder aangekondigde aandelensplitsing doorvoeren, zo maakte de onderneming bekend. Daarbij worden 13 aandelen met een nominale waarde van 0,30 euro geconsolideerd in 12 nieuwe aandelen met een nominale waarde van 0,01 euro per aandeel. Daarna wordt op 3 april voor ieder overblijvend aandeel 1,14 euro uitbetaald.

De splitsing zal plaatsvinden na de sluiting van de Amerikaanse beurzen op 27 maart.

In heel 2013 stabiliseerde de omzet van Ahold op 32,6 miljard euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat bleef, zonder wisselkoerseffecten, nagenoeg stabiel op 1,4 miljard euro. De nettowinst liep door de verkoop van het Zweedse ICA op tot 2,5 miljard euro, tegen 915 miljoen euro in 2012.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl